Selecteer een pagina

haptotherapie

 

vertrouwen voelen

Haptotherapie is een therapievorm waarbij naar het verhaal van het lichaam wordt geluisterd. Hierin neemt vanzelfsprekend voelen een belangrijke plaats in met het lichaam als drager van gevoel. Het streven is samenwerking en communicatie te bereiken tussen het voelen, het verstand en het lichaam. Soms ken je een gevoel, maar heb je nooit geleerd welke woorden erbij horen. Dan is er nog geen sprake van samenwerking tussen het voelen en het verstand.

Affectieve bevestiging is binnen haptotherapie een groot goed. De bevestiging, vaak zonder woorden, waarin je kan voelen –zoals iedere baby of kind dit zou moeten voelen- dat datgene wat er gevoeld wordt goed is. Dat je niets speciaals hoeft te doen, om goed genoeg te zijn. En deze bevestiging kan je ervaren door aangeraakt te worden.
N.B. dit voelen vormt de basis voor het vertrouwen in jezelf! Immers als je ervan doordrongen bent dat het gevoelde goed is, kan je daarop vertrouwen en er indien nodig ook acties aan verbinden.
Door de affectieve bevestiging leer je te vertrouwen op je gevoelsbeweging.

wat kan je verwachten?

Bij haptotherapie wordt gebruik gemaakt van de behandeltafel en er zijn werkvormen (zoals oefeningen) waarbij je kan ervaren wat je voelt.

Door deze werkvormen en door aanrakingen kan je ervaren wat er leeft in het gevoelsleven, wat er voor seintjes worden gegeven. Door de aanrakingen wordt het besef van het lichaam en het besef van het zelf groter. 

reacties

“maar dit is waar het om gaat!”
“ik heb me nooit gerealiseerd dat mijn lichaam me zoveel te vertellen had”
“ik voel mijn lichaam weer”
“ik kan beter beslissingen nemen”
“ik ben minder moe”