Selecteer een pagina

over Christine

Vanuit mijn praktijk in Utrecht en in Dordrecht begeleid ik (1961) mensen bij verlies en verandering, als haptotherapeut, psychosociaal therapeut en als coach.

eigen verhaal

Nadat ik begin deze eeuw meerdere verliessituaties heb meegemaakt en doorgemaakt, besloot ik om datgene in mijn leven dat ik zo boeiend vond te bestendigen, namelijk het begeleiden van mensen om ze in hun kracht te laten staan. Daarom heb ik ervoor gekozen mijn baan te stoppen en om 2 opleidingen te volgen, de opleiding tot haptotherapeut (Academie voor Haptonomie) en de opleiding voor begeleiding bij verlies en rouw VTI (Centrum Marieke de Bruijn). Dit resulteerde in mijn praktijk die in 2008 is gestart. 

empowerment

Naast het werk voor mijn eigen praktijk ben ik ook betrokken als trainer en coach bij YepAfrica. Yep staat voor Youth Empowerment en zet zich in om de werkloosheid onder jongeren in Afrika (en in Nederland) te bestrijden onder het motto “youth is the change”. Het programma dat daar zeer succesvol verloopt, wordt ook door gemeentes in Nederland betrokken voor jongeren, ook daar werk ik met plezier in mee.

persoonlijke ontwikkeling

Ik heb veel jaren vol enthousiasme in het internationale bedrijfsleven gewerkt op het gebied van managementontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling. Ik ben geschoold op het gebied van HR en ik heb een master opleiding gedaan: MLD Management of Learning and Development. Tijdens de MLD opleiding heb ik samen met een collega een spel ontwikkeld als afstudeerproject: het POPpingspel wat je helpt nadenken over je ontwikkeling in relatie tot je werk. Wat maakt nu toch dat iemand het de ene keer leuk vindt om verder te groeien en de andere keer weerstand voelt?